Az adventi időszak sok mindenről szól: várakozásról, lelki hangolódásról, egymás megajándékozásáról, hagyományok megéléséről. Az ünnepek alatt az emberek a karácsonyi, István-, János-napi éneklések, aprószentekelések alatt végigjárták rokonaikat, barátaikat, megerősítették kapcsolataikat.

Karácsony közeledtével mi is szeretnénk meghívni mindenkit december 17-én, szombaton egy kapcsolaterősítő látogatásra, s egyúttal átnyújtani a magunk ajándékát: egy INGYENES MÚZEUMI CSALÁDI NAPOT.

Ezen a napon a múzeum tárlatai (a Lepkelesben lepke- és fotókiállítás, valamint az újonnan megnyílt Megőrzött múlt népitextília-kiállítás) INGYEN látogathatók 11 és 16 óra között, extra tartalmakkal. Kísérőprogramként KÉZMŰVES foglalkozás is lesz: karácsonyfadíszeket lehet készíteni természetes anyagokból a Portéka Egyesülettel és Tamás Boglárral, a Figura Stúdió Színház színésznőjével.

16 órától pedig BETLEHEMESEK kopogtatnak be hozzánk: a Gyergyóditrói Hagyományőrző Egyesület betlehemes csoportja ("napkeleti bölcsek") zárja méltóképpen karácsonyváró napunkat.

Mindezért csak annyit kérünk cserébe, hogy gyere el, és énekelj meg minket! 🙂
Verbuváld össze a családod, baráti társaságod, kollégáidat, osztály-, kórus-, csapattársaidat, bármilyen kis közösséget, amelynek tagja vagy. és lepjetek meg minket egy karácsonyi énekkel!
Várunk mindenkit karácsonyi örömmel és szeretettel! A kántálóknak talán még kalács is jut a tarisznyába...