Szeretettel várunk mindenkit a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítására, melyet L. Simon László főigazgató úr nyit meg. Jelen lesz Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere. Közreműködik a Bel Canto Kamaraegyüttes. Az eseményen Radisics Milán fotóművész tárlatvezetését hallhatjuk.
A kiállításról:
A hosszú távú fotó és multimédiás projekt a Föld vízi útjainak evolúcióját kutatja. Radisics Milán az olvadó gleccserektől, a festői mocsarakon át, a száraz folyómedrekig dokumentálta a víz sokszínűségét, a klímaváltozás hatását.
Izlandtól indulva, 16 országon keresztül fotografálta drónjával a töredező gleccsereket, a fonódó folyókat,a zsugorodó tavakat és az eltűnő vizes területeket. A narratíva folytatódik a víz és a szárazföld találkozásánál: szigetek, partszakaszok, sós lagúnák és mocsarak, amelyekre az ember lenyomata rákerült. Azért, hogy teljes legyen a kör, végül eljut a kiszáradt vízfolyásokig, néhai folyómedrekig, baljós pillantást vetítve arra, mi vár ránk, ha a víz teljesen eltűnik.
Radisics Milán Water.Shapes.Earth projektje reményei szerint egy új perspektívát mutat, új fényben világítja meg a rég ismert tájakat, ezzel felhívja a nyilvánosság figyelmét, hogy szembe kell néznünk a környezetünkben véghezvitt pusztító magatartásunkkal, mielőtt még késő lenne. Légi felvételek, amelyek az absztrakció és a dokumentum határán billegnek. Távolról absztrakt festményre hasonlítanak, közelről pedig felfedik a realitást, olykor az ember nyomait a bolygón. Valósággal magába szívják a nézőt, aki négyzetcentiméterenként képes felfedezni valami újat és bepillantani a mögöttes tartalomba.