A FELHÍVÁS SZÖVEGE ÉS AZ ADATLAP LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA!

FELHÍVÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE GYERGYÓSZÉKI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

 A gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum a Magyar Géniusz Program keretén belül elindított FOTÓKBA ZÁRT MIKROTÖRTÉNELEM A GYERGYÓI-MEDENCÉBEN című projektjének részeként, 2023 második felében együttműködési felhívást fogalmaz meg gyergyószéki civil szervezetek részére, az alábbi tudnivalókkal:

 – A projekt célja minél több régi (digitális korszak előtti) fotó összegyűjtése Gyergyó vidékéről, a Tarisznyás Márton Múzeum Gyergyói DIA nevű interaktív fotóarchívumának fejlesztése révén (www.gyergyoidia.ro).

– A projekt megvalósításához olyan gyergyószéki civil szervezetek jelentkezését várjuk, melyek anyagi juttatás ellenében vállalják, hogy a Gyergyói-medence falvaiban a múzeum által adott iránymutatás szerint régi fotók után kutatnak, a felkutatott fotókról adatokat gyűjtenek és a kutatás eredményeit feltöltik a Gyergyói DIA archívumába. Figyelem! Eredeti fotók gyűjtésére jelen projekt nem vonatkozik, csupán azok digitális másolatára.

– A projekt megvalósítási határideje 2023. december 31.

– A Magyar Géniusz Program 37 000 RON keretösszeget biztosított a Tarisznyás Márton Múzeum számára a projekt ezen részének megvalósítására. Ebből a keretből a jelentkező civil szervezetek az általuk vállalt teljesítés függvényében, szerződésben rögzített feltételek mellett részesülhetnek. Irányadóként megjegyezzük, hogy a projekt által kitűzött cél (az összegyűjtendő fotók száma) és a rendelkezésre álló keret arányait tekintve, egy fotó feldolgozásának pénzben kifejezett értéke (adatolás, szkennelés, feltöltés) kb. 10 RON.

– A projektben való részvételi szándékukat a jelen felhíváshoz csatolt adatlap kitöltésével jelezhetik, 2023. június 19.–2023. július 7. között. Az adatlapokat kérjük a muzeum@tmmuzeum.ro címre beküldeni. A Tarisznyás Márton Múzeum munkatársai 2023. július 10–14. között elbírálják a jelentkezéseket. Az elbírálás során felvesszük a kapcsolatot a jelentkezőkkel, ezt követően szerződéskötésre kerül sor a Tarisznyás Márton Múzeum és a projektben résztvevők között.

– A projektben résztvevőkkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, közös személyes találkozókat is szervezünk szükség szerint. A múzeum munkatársai folyamatosan segítséget nyújtanak a program időtartama alatt, továbbá technikai eszközöket, elsősorban digitális képolvasókat (szkennereket) is tudunk kölcsönözni.

– Jelentkezzenek bátran felhívásunkra! A Fotókba zárt mikrotörténelem projekt a Gyergyói-medence közösségének javát szolgálja, az eredmények publikusak és bárki számára elérhetők, felhasználhatók lesznek. Az elvégzendő feladatok nem bonyolultak, egy kis odafigyeléssel bárki könnyedén végezheti azokat, ráadásul az együttműködéssel járó anyagi juttatás is jelentős, a résztvevő civil szervezetek további programjainak megvalósításához kiváló lehetőséget jelenthet.

– Minden, a projekttel kapcsolatos kérdés esetén keressenek bennünket bizalommal:

   - Telefonon: 0742 757377 (Szőcs Levente)

   - E-mailben: muzeum@tmmuzeum.ro

   - Személyesen a Tarisznyás Márton Múzeum székhelyén.

A FELHÍVÁS SZÖVEGE ÉS AZ ADATLAP LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA!